Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa
Goudgeel Zilverwater 25ppm

Nieuwe superbacterie resistent tegen anti-biotica

Superbacterie wereldwijd via plastische chirugie

Veel westerlingen kiezen voor een esthetische ingreep in India, wat de verspreiding van NDM-1 in de hand werkt.

Plastische chirurgie-patiënten hebben een nieuwe soort superbacterie verspreid die resistent is voor bijna alle antibiotica. Momenteel wordt de bacterie vooral aangetroffen in Zuid-Azië en Groot-Brittanië, maar wetenschappers menen dat ze wereldwijd zal verspreid raken. Dat meldt de BBC.
Veel ziekenhuisinfecties die al moeilijk behandelbaar waren, zijn nog beter bestand geworden tegen geneesmiddelen wegens een recent ontdekt gen dat tussen verschillende soorten bacteriën kan 'springen'.

Het zogenaamde NDM-1-gen werd voor het eerst in twee soorten bacteriën - Klebsiella pneumoniae en Escherichia coli - geïndentificeerd door Timothy Walsh van de universiteit van Cardiff. Ze werden gedragen door een Zweedse man die in een ziekenhuis in India verbleef. Wat zorgwekkend is, is dat deze bacteriën ook resistent blijken voor antibiotica die als een laatste middel worden ingeschakeld bij noodbehandelingen van superbacteriën.

Naar India voor cosmetische ingreep

In een nieuw onderzoek, dat werd uitgevoerd door Walsh en Karthikeyan Kumarasamy van de universiteit van Madras, ging men na hoe vaak de bacteriën met NDM-1 voorkomen in het zuiden van Azië en in Groot-Brittannië, waar reeds verschillende gevallen werden vastgesteld. Ziekenhuispatiënten met verdachte symptomen werden daarbij onderzocht. In twee Indiase ziekenhuizen vond men respectievelijk 44 mensen (1,5 procent van de onderzochte patiënten) en 26 mensen (8 procent) die de bacterie droegen.

Ook in Pakistan, Bangladesh werd de bacterie aangetroffen. In Groot-Brittannië werden 37 gevallen vastgesteld: vaak gaat het om patiënten die recent naar India of Pakistan reisden om er een cosmetische ingreep te ondergaan.

"India is ook een populaire bestemming bij andere Europeanen en Amerikanen die voor plastische chirurgie kiezen", waarschuwt de studie, die gepubliceerd werd in vakblad The Lancet. "Het is waarschijnlijk dat NDM-1 wereldwijd verspreid zal raken."

Alarmerend potentieel

NDM-1-bacteriën blijken bestand te zijn tegen tegen alle antibiotica, behalve tigecycline en colistin. En in sommige gevallen zijn zelfs die niet in staat om infecties terug te dringen. Nog verontrustender is dat het NDM-1-gen teruggevonden werd in dna-structuren die makkelijk gekopieerd en overgedragen kunnen worden tussen bacteriën. "Dit creëert een alarmerend potentieel tot verspreiding en diversificatie", zegt het onderzoek. "Door het toenemende luchtverkeer en migratie kunnen bacteriën steeds sneller tussen landen en continenten reizen."

Johann Pitout van de Canadese universiteit van Calgary roept op om iedereen die om medische redenen in India verblijft, te screenen op multi-resistente bacteriën vooraleer de medische verzorging in het thuisland van de patiënt verder kan worden gezet. (hlnsydney/tw)

Bron: Het Laatste Nieuws 11/08/10

Colloidal Silver International

Relax at Home

Linkedin Facebook Twitter Hyves

Zilverzoekers

Zilverwater

+bacterien
+virussen
+schimmels
+gisten
+parasieten
+colloidaal
+zilverdeeltjes
+antibioticum
+colloidal silver
+zilverwater
+dierenwelzijn
+zilverelectrodes
+ionic pulser
+nanosilver
+colloïdaal
+goudgeel zilverwater
+zilverelektrodes
+zilvergenerator
+zuiver zilver
+zilvermaker
+dierenverzorging
+bulkverpakking
+wedstrijddieren
+duiven
+grootverpakking
+huisdieren
+gedestilleerd water
+99.99 of 9999
+nanozilver
+robey silver
+waterdestiller

Wat zoeken ze bij mens en dier ? Verkoopsvoorwaarden Zilvermakers Zilvergeneratoren

Zilverwater - Mini Zilvermakers - Zilvergeneratoren - IonicPulser- Medionic - RobeySilver Zilverelectrodes - Zilverelektroden - Waterdestiller - Auteur Vanhooff Leo --- Uitgever Brainfit Keerbergen