Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa
Goudgeel Zilverwater 25ppm

EHEC Bacterie houdt Duitsland in de ban

Agressief en resistent tegen antibiotica ?

De gevaarlijke darmbacterie EHEC eist steeds meer mensenlevens in Duitsland. In de stad Lübeck is een 86-jarige vrouw overleden aan de gevolgen van de infectie, meldde een plaatselijk ziekenhuis. Ze is het tiende slachtoffer. Volgens de Duitse autoriteiten komen de komkommers aan de bron van de besmetting uit Spanje.

Eerder vandaag was bekend geworden dat twee vrouwen van 38 en 84 waren overleden in een hospitaal in Kiel. Bovendien bezweek een 87-jarige vrouw in een universiteitskliniek in Hamburg.

In een week tijd zijn in Duitsland circa duizend mensen ziek geworden, terwijl EHEC normaal gesproken gemiddeld negenhonderd infecties per jaar veroorzaakt. Sommige patiënten verkeren in levensgevaar. De bacterie is volgens wetenschappers uitzonderlijk agressief en resistent tegen veel soorten antibiotica.

De Duitse autoriteiten gaan er vanuit dat het hoogtepunt van de uitbraak nog niet is bereikt. Het kan na besmetting tot tien dagen duren voor de eerste ziekteverschijnselen zich openbaren. Het is niet uitgesloten dat nog meer besmettingshaarden opduiken.

Nierklachten

EHEC is eveneens opgedoken in onder meer Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië, Zwitserland en Oostenrijk. Ook een Nederlandse vrouw is besmet. De bacterie kan darmbloedingen, hevige diarree, misselijkheid en nierklachten veroorzaken. Vervuilde komkommers zijn mogelijk de bron van de besmettingen.

De Europese Commissie had gisteren laten verstaan dat twee bedrijven in Almeria en Malaga tijdelijk gesloten waren, omdat ze vermoedelijk verantwoordelijk zouden zijn voor de verspreiding van de komkommers. Maar het ministerie van Volksgezondheid in Sevilla ontkent dat nu. Volgens het ministerie is er enkel een staal van hun komkommers gevraagd voor laboratoriumtesten. Er werden ook water- en bodemstalen genomen, maar de productie en export gaan gewoon door. Volgens de Spaanse overheid zijn er in Spanje geen EHEC-infecties gelinkt met de uitbraak in Duitsland.

Vooral bejaarden zijn op hun hoede

Uit angst voor de dodelijke bacterie schrapt 58 procent van de Duitsers rauwe groenten als sla, tomaten en komkommers van het menu. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Bild am Sonntag. Vooral bejaarden blijken op hun hoede te zijn.

In de leeftijdsgroep van 14- tot 29-jarigen geeft 44 procent aan geen rauwe groenten meer te eten, in de leeftijdsgroep boven zestig jaar blijkt dat 71 procent te zijn. Daardoor, zo stelt Bild, worden ook de Duitse boeren en groentenhandelaren zwaar getroffen. Sla is zo goed als onverkoopbaar geworden, melden de boeren in Schleswig-Holstein. Ook de verkoop van aardbeien blijkt gehalveerd sinds de uitbraak van de gevaarlijke bacterie.

Geen zieken in Belgie

In België zijn geen sporen aangetroffen van de bacterie. Dat zegt Pierre Cassart, woordvoerder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). "We blijven de situatie goed opvolgen en controles uitvoeren, maar op dit moment is er geen ongerustheid nodig. In België zijn er geen zieken vastgesteld", aldus Cassart.

De EHEC-bacterie kan aan de basis liggen van bijzonder agressieve darminfecties die de dood tot gevolg kunnen hebben. Vooral oudere mensen en kinderen jonger dan vijf jaar zijn bijzonder kwetsbaar.

Het universitaire ziekenhuis van Hamburg heeft de hoop gevestigd op een nieuwe behandeling. Zes patiënten met complicaties krijgen een medicijn toegediend dat nierschade moet voorkomen. Artsen boekten vorig jaar al goede resultaten met het middel in een studie bij kinderen. Zij publiceerden daarover in het vakblad New England Journal of Medicine. (anp/dpa/lb/sps)

Bron : De Morgen, 30 mei 2011

Verzorg je darmen !

Zie ook www.darmproblemen.be
Er is ook Chia zaad en Chlorella die de darmfunctie ondersteunen.

Colloidal Silver International

Relax at Home

Linkedin Facebook Twitter Hyves

Zilverzoekers

Zilverwater

+bacterien
+virussen
+schimmels
+gisten
+parasieten
+colloidaal
+zilverdeeltjes
+antibioticum
+colloidal silver
+zilverwater
+dierenwelzijn
+zilverelectrodes
+ionic pulser
+nanosilver
+colloïdaal
+goudgeel zilverwater
+zilverelektrodes
+zilvergenerator
+zuiver zilver
+zilvermaker
+dierenverzorging
+bulkverpakking
+wedstrijddieren
+duiven
+grootverpakking
+huisdieren
+gedestilleerd water
+99.99 of 9999
+nanozilver
+robey silver
+waterdestiller

Wat zoeken ze bij mens en dier ? Verkoopsvoorwaarden Zilvermakers Zilvergeneratoren

Zilverwater - Mini Zilvermakers - Zilvergeneratoren - IonicPulser- Medionic - RobeySilver Zilverelectrodes - Zilverelektroden - Waterdestiller - Auteur Vanhooff Leo --- Uitgever Brainfit Keerbergen